Το σιμιγδάλι που παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού έχει χρώμα κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών). Χρησιμοποιείται για την παραγωγή με χαμηλή υγρασία, δηλαδή ξηρών προϊόντων π.χ. ζυμαρικών, κουσκούς. Το κουσκούς παρασκευάζεται με την ανάμειξη σιμιγδαλιού και κίτρινου αλεύρου από σκληρό σιτάρι, σε αναλογία 2 προς 1. Όταν το σιμιγδάλι έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από σκληρό σιτάρι και μαλακό σιτάρι. Ένα γνωστό γλυκό που παρασκευάζεται με το σιμιγδάλι είναι ο χαλβάς στον οποίο προσθέτουμε βούτυρο και αμύγδαλα.
Στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται δύο είδη σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χονδρό. H κάθε μορφή προορίζεται για διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για χαλβά. Το Σιμιγδάλι ψιλό χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων όπως το ραβανί, οι κρέμες, το γαλακτομπούρεκο, σπιτικά ζυμαρικά, μελομακάρονα, και ψωμί σιμιγδαλένιο. Το Σιμιγδάλι χονδρό χρησιμοποιείται για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί.
Κατασκευαστής: OLA-BIO
Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ025
Χώρα: ΙΤΑΛΙΑ
Βάρος Τεμαχίου: 500gr
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΙΤΑΛΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1419kj/335kcal - Πρωτεϊνες: 11,9ρ. -Φ.Ίνες: 5,5ρ.-Υδατάνθρακες:66,6γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: 0,55g - Λίπη: 1,1γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,20 gr Αλάτι: 0,075γρ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 500gr
Λάβετε μοναδικές προσφορές!
Εγγραφή / ΑπεγγραφήΤο ηλεκτρονικό κατάστημα www.diatrofologiki.gr διαθέτει προϊόντα Υγιεινής Διατροφής, όπως συμπληρώματα διατροφής, βιολογικά προϊόντα και υπερτροφές. Με επιτυχημένη παρουσία από το 2009 και Εξειδικευμένο Προσωπικό, παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
Τη Διατροφολογική εμπιστεύονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι που ενδιαφέρονται για Υψηλής Ποιότητας προϊόντα που αφορούν το ευ ζην και την υγιεινή διατροφή. Αποστολή προϊόντων με ταχυμεταφορές σε όλη την Ελλάδα.
Για τηλεφωνικές παραγγελίες