ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΤΑΡΙΟΥ (ΨΙΛΟ) ΒΙΟ (OLA-BIO) 500gr ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΤΑΡΙΟΥ (ΨΙΛΟ) ΒΙΟ (OLA-BIO) 500gr

Κωδικός Προϊόντος:ΒΙΟ025
Κατασκευαστής: OLA-BIO
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
από 30€
Καλέστε Μας Στο 2103800180
Τιμή: 3,20€ Παράδοση σε 1-3 ημέρες
-+
 

Ρωτήστε για το προϊόν

Να δημοσιευθεί η ερώτηση


Το σιμιγδάλι που παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού έχει χρώμα κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών). Χρησιμοποιείται για την παραγωγή με χαμηλή υγρασία, δηλαδή ξηρών προϊόντων π.χ. ζυμαρικών, κουσκούς. Το κουσκούς παρασκευάζεται με την ανάμειξη σιμιγδαλιού και κίτρινου αλεύρου από σκληρό σιτάρι, σε αναλογία 2 προς 1. Όταν το σιμιγδάλι έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από σκληρό σιτάρι και μαλακό σιτάρι. Ένα γνωστό γλυκό που παρασκευάζεται με το σιμιγδάλι είναι ο χαλβάς στον οποίο προσθέτουμε βούτυρο και αμύγδαλα.
Στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται δύο είδη σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χονδρό. H κάθε μορφή προορίζεται για διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για χαλβά. Το Σιμιγδάλι ψιλό χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων όπως το ραβανί, οι κρέμες, το γαλακτομπούρεκο, σπιτικά ζυμαρικά, μελομακάρονα, και ψωμί σιμιγδαλένιο. Το Σιμιγδάλι χονδρό χρησιμοποιείται για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί.

    
Κατασκευαστής: OLA-BIO
Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ025
Χώρα: ΙΤΑΛΙΑ
Βάρος Τεμαχίου: 500gr


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν     
Χώρα     ΙΤΑΛΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.     Ενέργεια: 1419kj/335kcal - Πρωτεϊνες: 11,9ρ. -Φ.Ίνες: 5,5ρ.-Υδατάνθρακες:66,6γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: 0,55g - Λίπη: 1,1γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,20 gr Αλάτι: 0,075γρ


ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου     500gr

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Diatrofologiki.gr © 2025, Χαλκοκονδύλη 9, Αθήνα, Ελλάδα | diatroflogiki.gr | all rights reserved