ΧΑΛΚΟΣ

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
-28%
CHELATED COPPER (ΧΗΛΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ) SOLGAR 2,5mg tabs 100s ΑΝΑΙΜΙΑ
Ο χαλκός βοηθά στο σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης και των ερυθρών κυττάρων βοηθώντας στην απορρόφηση τ..
14,95€ 10,76€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,68€
-25%
COPPER (ΧΗΛΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ) NATURE'S PLUS 3mg 90tabs NATURE'S PLUS
COPPER (ΧΗΛΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ) NATURE'S PLUS 3mg 90tabs NATURE'S PLUS
Κάθε ταμπλέτα περιέχει 3 mg στοιχειώδους χηλικού χαλκού. Βιοτρονική μέθοδος χηλικοποίησης για μέγιστ..
14,90€ 11,17€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,01€
-25%
SYNERGISTIC ZINC 15mg with Copper (ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ & ΧΑΛΚΟΣ) QUEST 30tabs ΑΚΜΗ
Το συμπλήρωμα διατροφής Synergistic Zinc 15mg της Quest παρέχει στον οργανισμό ψευδάργυρο και χ..
7,20€ 5,40€
Χωρίς ΦΠΑ: 4,36€
Εμφάνιση 1 έως 3 από 3 (1 Σελ.)

Ο χαλκός (Cu) είναι ένα απαραίτητο συστατικό με αντιοξειδωτική δράση  που βρίσκεται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς με τη μοναδική ικανότητα να δώσει δύο διαφορετικές καταστάσεις οξειδοαναγωγής. Είναι απαραίτητο για την επιβίωσητου οργανισμού και χρησιμεύει ως ένα σημαντικό καταλυτικό παράγοντα στη χημεία οξειδοαναγωγής για πρωτεΐνες που επιτελούν βασικές βιολογικές λειτουργίες. Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη. Το έλλειμμα χαλκού μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της παραγωγής ενέργειας, δυσκολία μεταβολισμό της γλυκόζης και της χοληστερίνης, αυξημένη οξειδωτική βλάβη, μη φυσιολογική σύνθεση και επεξεργασία νευροπεπτιδίων, προβλήματα στην καρδιά όπως εξασθενημένη μυοκαρδιακή συσταλτικότητα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο η εμφάνιση του χαλκού στον οργανισμό βοηθά ιδιαίτερα το νευρικό σύστημα και τη μνήμη καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία για το Alzheimer.
Όσον αφορά την καρδιαγγειακή λειτουργία, έχει αποδειχθεί ότι η ανεπάρκεια χαλκού αυξάνει σημαντικά την ευαισθησία των λιποπρωτεϊνών και των καρδιαγγειακών ιστών προκαλώντας υπεροξείδωση λιπιδίων, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου.

Πειράματα επίσης μείωσης του χαλκού παρουσίασαν ανωμαλίες στην πίεση του αίματος ενώ υπάρχουν ακόμα και στοιχεία που δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της ανεπάρκειας χαλκού και αθηροσκλήρωσης. Σε άλλη μελέτη του 2001, άτομα που παρητηρήθηκε να έχουν αυξημένες συγκεντρώσεις ολικής χοληστερόλης και της LDL "κακής" χοληστερόλης ενώ τα επίπεδα της HDL "καλής" χοληστερόλης φανηκε να είναι χαμηλά ήταν τα άτομα που παρουσίαζαν χαμηλά επίπεδα χαλκού.

Diatrofologiki.gr © 2018, Μάρνη 8, Αθήνα, 10433, Ελλάδα | Powered by Digital4u