BLACK GARLIC WASABI (ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΓΟΥΑΣΑΜΠΙ) 60tabs VIOGENESIS
-25%

BLACK GARLIC WASABI (ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΓΟΥΑΣΑΜΠΙ) 60tabs

Κωδικός Προϊόντος:VOG4997
Κατασκευαστής: VIOGENESIS
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
από 39€
Καλέστε Μας Στο 2103800180
Τιμή: 35,00€ 26,25€ Παράδοση σε 1-3 ημέρες
-+
 

Ρωτήστε για το προϊόν

Να δημοσιευθεί η ερώτηση


Tο μαύρο σκόρδο παράγεται από την ωρίμανση του σκόρδου σε θερμοκρασίες μεταξύ 60-80 βαθμών Κελσίου για 3-4 εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή αυξάνει τη θρεπτική αξία του σκόρδου ακόμη περισσότερο.
Σε σύγκριση με το φρέσκο σκόρδο, η μαύρη έκδοση του σκόρδου περιέχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών καθώς και ορισμένες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως ο σίδηρος. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μαύρο σκόρδο ενισχύουν την ανοσία καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τη φλεγμονή και εμποδίζοντας την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα σας (Kimura et al. 2017; Choi et al. 2014)

 

Τα οφέλη του μαύρου σκόρδου

1. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να έχουν ισχυρή επίδραση στην υγεία. Δουλεύουν εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες αποτρέποντας έτσι το οξειδωτικό στρες και και την κυτταρική καταστροφή. Έρευνες δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μαύρο σκόρδο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων τύπων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη (Lien Ai Pham-Huy, 2019).

2. Mειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοήθειας
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μαύρο σκόρδο παρεμποδίζουν τη συσσώρευση ελεύθερων ριζών, αναστέλλοντας έτσι την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων στο σώμα.
Ιn vitro έρευνες και μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα μαύρου σκόρδου είναι σε θέση να μειώσει την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου, της λευχαιμίας, του πνεύμονα και του στομάχου (Dong et al., 2019; Park et al., 2019; Azadbakht et al., 2019)

3. Καρδιαγγειακή υγεία
Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη του σκόρδου είναι η ικανότητά του να προστατεύει και να ενισχύει την υγεία της καρδιάς.
Μία μελέτη που έγινε το 2018 σε ζώα συνέκρινε τις συνέπειες του μαύρου σκόρδου και του ακατέργαστου σκόρδου στην καρδιακή ανάκτηση μετά από βλάβη που προκλήθηκε από ισχαιμία ή έλλειψη παροχής αίματος στους μυς της καρδιάς. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο το ωμό σκόρδο όσο και το μαύρο σκόρδο είχαν καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα και ήταν εξίσου αποτελεσματικά στην ελαχιστοποίηση της βλάβης στην καρδιά (Czompa et al. 2018).

4. Υγεία του Νευρικού Συστήματος, του Εγκεφάλου και Φλεγμονή
Επειδή το μαύρο σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μπορεί να ανακουφίσει από τη φλεγμονή και να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών όπως η άνοια, η νόσος του Alzheimer και η νόσος του Parkinson.

Μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrients έδειξε ότι το εκχύλισμα μαύρου σκόρδου βελτίωσε τη μνήμη σε διαταραγμένους αρουραίους και συνέβαλε στη μείωση της φλεγμονής στον εγκέφαλο (Nillert et al. 2017).

5. Ισορροπία του σακχάρου του αίματος
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στο μαύρο σκόρδο μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα αλλά και επιπλοκών του διαβήτη, καθώς και να μειώσουν υψηλά επίπεδα χοληστρόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα (Ha et al. 2015)

6. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μαύρο σκόρδο ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τις φλεγμονες και εμποδίζοντας την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα μας.

Τα ανοσοκατασταλτικά οφέλη του μαύρου σκόρδου θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε διάφορες πτυχές της υγείας, από αλλεργίες έως αυτοάνοσες διαταραχές και οξείες λοιμώξεις (Purev et al. 2012).

Eπιπλέον, το μαύρο σκόρδο βοηθά στις αναπνευστικές και ατοπικές διαταραχές, μπλοκάροντας τη βιοσύνθεση των μεταβολιτών του αραχιδονικού οξέος με το να απενεργοποιούν το ένζυμο κυκλοοξυγενάση (Υοο et al. 2014).

7. Aντιμικροβιακή δράση
H αλισίνη, δραστική ουσία που περιέχεται στο μαύρο σκόρδο, είναι γνωστή για την ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιική της δράση. Έρευνες επιβεβαιώνουν τη δράση της αλισίνης κατά εντερικών παθογόνων (βακτήρια, παράσιτα, πρωτόζωα, μύκητες) (Jang et al. 2017).

 

Tα οφέλη του Wasabi

Tι είναι το Wasabi;
Το wasabi είναι μέλος της οικογένειας των σταυρανθών λαχανικών, στην οποία ανήκει το μόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το kale, η ρόκα και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Οι ρίζες του φυτού wasabi συνθλίβονται για να δημιουργήσουν το γνωστό καρύκευμα wasabi το οποίο χρησιμοποιείται πολύ στην ασιατική κουζίνα. Επίσης γνωστό ως wasabia japonica, η γεύση του wasabi είναι τόσο έντονη που μερικές φορές είναι γνωστή ως "ιαπωνικό χρένο".

Το Wasabi είναι υψηλό σε ισοθειοκυανικά, μια χημική ένωση υπεύθυνη για την έντονη μυρωδιά και γεύση του wasabi. Τα ισοθειοκυανικά άλατα που περιέχονται στο wasabi μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά και καρκινικών κυττάρων. Υψηλό σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, το wasabi έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

 

Τα οφέλη του Wasabi
Εκτός από την ευχάριστη για κάποιους πικάντικη γεύση που προσδίδει στο φαγητό, το wasabi ωφελεί και στη συνολική υγεία και ευεξία μας, από την καρδιαγγειακή υγεία και καλή κυκλοφορία έως την υγεία των οστών. Οι αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν, για παράδειγμα, στην επιβράδυνση της πήξης του αίματος. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο γνωστά οφέλη του wasabi:

1. Μείωση του σωματικού βάρους
Ιαπωνική μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι η κατανάλωση συμπληρώματος από από φύλλα wasabi μπορεί να καταστείλει την παχυσαρκία (Yamasaki et al. 2013).

2. Αποτοξινώνει το σώμα
Καταπολεμά τα βακτηρίδια (οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των του Wasabi το καθιστούν τέλειο συνοδευτικό στο ωμό ψάρι) (Khan et al. 2019).

3. Καλή υγεία των οστών
Μία ιαπωνική έρευνα σε ποντίκια έδειξε ότι το εκχύλισμα wasabi μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστικής απώλειας.
Διεγείρει την ανάπτυξη των οστών.
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα wasabi μπορεί να ενισχύσει τον σχηματισμό οστών και την αποκατάσταση της οστικής απώλειας σε ποντίκια (Yamaguchi 2016).

4. Βελτιώνει την πέψη
Το Wasabi ενισχύει τα πεπτικά ένζυμα και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας και προάγοντας την καλύτερη πέψη (Axe, 2019).

5. Προλαμβάνει τον καρκίνο
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BioFactors διαπίστωσε ότι η κατανάλωση wasabi μπορεί να ενοσχύσει την απόπτωση των καρκινικών κυττάρων του ορθού (UHN Daily, 2017).

6. Προστατεύει τις πολφικές κοιλότητες (Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε μια συνάντηση που διοργάνωσε η Αμερικανική Χημική Εταιρεία από τον Hideki Masuda, διευθυντή του Εργαστηρίου Υλικών Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ogawa & Co. Ltd στην Ιαπωνία, τα ισοθειοκυανικά του wasabi αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν πολφικές κοιλότητες (τρύπες στα δόντια), μειώνοντας έτσι την πιθανότητα σφραγίσματος (Science Daily, 2019).

7. Μειώνει τη φλεγμονή
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food & Function διαπίστωσε ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του wasabi μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη κολίτιδας και να μειώσουν τη φλεγμονή στις φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου (Kang et al. 2019).

8. Αποτοξινωτική δράση
Μειώνει το σχηματισμό ακρυλαμιδίου σε μαγειρεμένα τρόφιμα. Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν ότι οι ρίζες και τα φύλλα της wasabi μπορούν να εμποδίσουν το σχηματισμό ακρυλαμιδίου, ενός χημικού που προκαλεί καρκίνο που δημιουργείται κατά το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες ( Shimamura et al. 2016)

9. Βοηθάει στη μείωση του πόνου
Μια μελέτη από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, διαπίστωσε ότι τα ισοθειοκυανικά στο Wasabi μπορούν να ενεργοποιήσουν τους υποδοχείς TRP στο στόμα μας για να στείλουν σήμα στους υποδοχείς του εγκεφάλου μας, μειώνοντας έτσι τον πόνο (Farley 2015).

 

Διατροφικός Πίνακας ανά 2 δισκία ανά 100 g
Ενέργεια 11,8 kJ / 2,8 kcal 525 kJ / 126 kJ

Λιπαρά

εκ των οποίων κορεσμένα

0,06 g

0 g

2,5 g

1,2 g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα

0,52

0 g

23 g

0 g

Πρωτεΐνη 0 g 1,7 g
Αλάτι 0,001 g 0,02 g

 

Διατροφικά Στοιχεία ανά 2 δισκία ανά 100 g
Εκχύλισμα μαύρου σκόρδου 1000 mg 44500 mg

Εκχύλισμα γουασάμπι

500 mg 22200 mg

Εκχύλισμα κουρκουμά

200 mg 8900 mg

Συστατικά: εκχύλισμα μαύρου σκόρδου, εκχύλισμα γουασάμπι, υγραντική ουσία σορβιτόλη, εκχύλισμα κουρκουμά, μαλτοδεξτρίνη, υλικό επικάλυψης (υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη, γλυκερίνη), φυτικά λιπαρά από ελαιοκράμβη, διοξείδιο του πυριτίου, αντισυσσωματικός παράγοντας άλατα μαγνησίου λιπαρών οξέων, νερό, έλαιο καρύδας

Συνιστώμενη δοσολογία: Λαμβάνετε 2 φορές την ημέρα 1 δισκίο με λίγο νερό ή άλλο υγρό.

 

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα του προϊόντος: www.viogenesis.gr

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Diatrofologiki.gr © 2019, Μάρνη 8, Αθήνα, 10433, Ελλάδα | Powered by Digital4u