ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
16 Oct
0

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αρθρογράφος: Diatrofologiki

Ένα πραγματικά πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά άτομα, οι αιμορροίδες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αιμορροίδες είναι φλέβες που για κάποιο λόγο φλεγμαίνονται και δημιουργούν τα γνωστά προβλήματα.

Οι αιμορροίδες είναι φυσιολογικοί ιστοί από αιμοφόρα αγγεία και βοηθούν στην συγκράτηση των κοπράνων και στην αφόδευση. Οι παθολογικές αιμοροίδες οφείλονται στην χαλάρωση των φυσιολογικών αιμοροιδικών ιστών με αποτέλεσμα την πρόπτωση έξω από τον πρωκτό και μετά τον εγκλωβισμό του αίματος, την διόγκωση και την αιμορραγία.

 

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

1.        ΑΣΚΗΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ. Η καθιστική ζωή και δουλειά και η έλλειψη άσκησης είναι από τα βασικά αίτια που επιδεινώνουν την αιμορροειδοπάθεια. Αποφύγετε την παρατεταμένη ορθοστασία, καθώς και την πολύωρη παραμονή σε καθιστή θέση. Εάν αναγκάζεστε να είστε για πολλές ώρες σε μια καρέκλα εξαιτίας της δουλειάς σας, φροντίστε να κάνετε συχνά -το πολύ ανά μία ώρα- μικρά διαλείμματα για περπάτημα.

2.        ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ

3.        ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ. Εφαρμόζετε καθημερινά πλύσεις της πρωκτικής και περιπρωκτικής περιοχής με χλιαρό νερό.

4.        ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ! Η καθυστέρηση της αφόδευσης μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, καθώς και να επιδεινώσει ή ακόμα και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των αιμορροΐδων.

5.        ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ. Η παχυσαρκία συνδέεται με επιδείνωση του προβλήματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!! Ρυθμίστε την λειτουργία του εντέρου. Και η δυσκοιλιότητα αλλά και η διάρροια προκαλούν την τοπική φλεγμονή.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!! Τα συμπτώματα της αιμορροειδοπάθειας μοιάζουν πολύ με συμπτώματα άλλων διαταραχών και το συμπέρασμα – διάγνωση θα πρέπει να γίνει από ειδικό μετά από εξέταση και να μην είναι αυθαίρετο.

 

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

αρχικός στόχος οποιασδήποτε διατροφής για αιμορροΐδες..
Diatrofologiki.gr © 2020, Μάρνη 8, Αθήνα, 10433, Ελλάδα | Powered by Digital4u