Στους ενήλικες η φροντίδα έχει αρχικό σκοπό την αναπλήρωση των υγρών και ηλεκτρολυτών. Αυτό πετυχαίνεται από τον ασθενή με την αυξημένη πρόσληψη υγρών όπως υγρά με αυξημένη συγκέντρωση νατρίου και καλίου, πολτοί φρούτων, καθαρός ζωμός ,διαλύματα ηλεκτρολυτών και το ασφαλές νερό.
Για παράδειγμα η πηκτίνη που βρίσκεται στο μήλο (σε πολτό μήλου) ή κάποιες άλλες ουσίες που περιέχουν υδατοδιαλυτές ίνες (πχ. καολίνη, ψύλιο, ινουλίνη) βοηθάνε στον έλεγχο της διάρροιας.
Κατά τη διάρκεια της διάρροιας καλύτερα να προσπαθήσετε να μείνετε χωρίς φαγητό όσο γίνεται περισσότερο. Μετά από τις πρώτες 24 ώρες καλά θα ήταν να τρώτε κάτι. Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα.
Όταν η διάρροια σταματά και ο ασθενής αρχίζει να ανέχεται τρόφιμα, η ποσότητα του φαγητού πρέπει να αυξάνεται σταδιακά σύμφωνα με τις αντοχές του ασθενή.
Η διατροφή κατά τη διάρκεια της διαταραχής αποτελείται από αμυλούχα τρόφιμα διότι αυτά απορροφούνται καλύτερα όπως, ρύζι, πατάτα, δημητριακά κ.α. και στη συνέχεια προσθέτουμε πρωτεϊνούχα τρόφιμα.
Το λίπος επιτρέπεται επίσης αν δεν συνυπάρχουν και άλλες επιπλοκές.
Τα σάκχαρα, η αλκοόλη, η λακτόζη, η φρουκτόζη επιδρούν αρνητικά στην οσμωτικότητα των κοπράνων και καλά είναι να αποφεύγονται.
Προσθέστε αλάτι στα φαγητά σας.
Μην πίνετε νερό 30 λεπτά πριν και μετά από το γεύμα ούτε μαζί με το γεύμα.
Στους ενήλικες η φροντίδα έχει αρχικό σκοπό την αναπλήρωση των υγρών και ηλεκτρολυτών. Αυτό πετυχαίνεται από τον ασθενή με την αυξημένη πρόσληψη υγρών όπως υγρά με αυξημένη συγκέντρωση νατρίου και καλίου, πολτοί φρούτων, καθαρός ζωμός, διαλύματα ηλεκτρολυτών και το ασφαλές νερό.
Για παράδειγμα η πηκτίνη που βρίσκεται στο μήλο (σε πολτό μήλου) ή κάποιες άλλες ουσίες που περιέχουν υδατοδιαλυτές ίνες (πχ. καολίνη, ψύλιο, ινουλίνη) βοηθάνε στον έλεγχο της διάρροιας.
Κατά τη διάρκεια της διάρροιας καλύτερα να προσπαθήσετε να μείνετε χωρίς φαγητό όσο γίνεται περισσότερο. Μετά από τις πρώτες 24 ώρες καλά θα ήταν να τρώτε κάτι. Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα.
Όταν η διάρροια σταματά και ο ασθενής αρχίζει να ανέχεται τρόφιμα, η ποσότητα του φαγητού πρέπει να αυξάνεται σταδιακά σύμφωνα με τις αντοχές του ασθενή.
Η διατροφή κατά τη διάρκεια της διαταραχής αποτελείται από αμυλούχα τρόφιμα διότι αυτά απορροφούνται καλύτερα όπως, ρύζι, πατάτα, δημητριακά κ.α. και στη συνέχεια προσθέτουμε πρωτεϊνούχα τρόφιμα.
Το λίπος επιτρέπεται επίσης αν δεν συνυπάρχουν και άλλες επιπλοκές.
Τα σάκχαρα, η αλκοόλη, η λακτόζη, η φρουκτόζη επιδρούν αρνητικά στην οσμωτικότητα των κοπράνων και καλά είναι να αποφεύγονται.
Προσθέστε αλάτι στα φαγητά σας.
Μην πίνετε νερό 30 λεπτά πριν και μετά από το γεύμα ούτε μαζί με το γεύμα.Λάβετε μοναδικές προσφορές!
Εγγραφή / ΑπεγγραφήΤο ηλεκτρονικό κατάστημα www.diatrofologiki.gr διαθέτει προϊόντα Υγιεινής Διατροφής, όπως συμπληρώματα διατροφής, βιολογικά προϊόντα και υπερτροφές. Με επιτυχημένη παρουσία από το 2009 και Εξειδικευμένο Προσωπικό, παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
Τη Διατροφολογική εμπιστεύονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι που ενδιαφέρονται για Υψηλής Ποιότητας προϊόντα που αφορούν το ευ ζην και την υγιεινή διατροφή. Αποστολή προϊόντων με ταχυμεταφορές σε όλη την Ελλάδα.
Για τηλεφωνικές παραγγελίες