Γνωρίστε το ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ!
17 Oct
0

Γνωρίστε το ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ!

Αρθρογράφος: ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

To αλεύρι καρύδας είναι το στερεό μέρος της καρύδας αλεσμένο σε μορφή σκόνης. Το αλεύρι καρύδας δίνει στις συνταγές ένα ευχάριστο άρωμα και μια λεπτή ελαφρώς γλυκιά γεύση. Ιδανικό για τη ζαχαροπλαστική αλλά και για την παρασκευή αρτοποιημάτων.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα οφέλη του αλεύρου αυτού κατά την κατανάλωση του:

•    Το αλεύρι καρύδας έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, καθιστώντας το ιδανικό για τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, αλλά και για διαβητικούς.
•    Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη πέψη, στη ρύθμιση του σακχάρου αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Ακόμα έχουν την ικανότητα να δίνουν το αίσθημα της πληρότητας μειώνοντας την πείνα.
•    Είναι χωρίς γλουτένη. Χρησιμοποιείται άφοβα από άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη και δεν επιτείνει τις φλεγμονές όπως τα άλλα άλευρα.
•    Περιέχει καλή ποσότητα πρωτεΐνης. Μια έκθεση από το Coconut Research Center αναφέρει ότι το αλεύρι καρύδας περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη ανά μερίδα από το αλεύρι σίκαλης, σίτου ή καλαμποκάλευρο.
•    Περιέχει βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνη Β1, μαγγάνιο και ασβέστιο.
•    Η ποσότητα του φυσικού σακχάρου στο αλεύρι καρύδας μας επιτρέπει να ελαττώσουμε τη ζάχαρη στη συνταγή, καθώς δίνει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση, καθιστώντας το ευνοϊκή λύση για τους διαβητικούς.
•    Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ. Το λαυρικό οξύ είναι ένα κορεσμένο λιπαρό οξύ που ενισχύει το ανοσοποιητικό, καθώς και την υγεία του δέρματος.
•    Δεν έχει χοληστερόλη.


Χρήσιμη πληροφορία:
Προσοχή θέλει κατά την παρασκευή κάποιας συνταγής στη δόση που θα χρησιμοποιήσετε, διότι η καρύδα έχει την ιδιότητα να τραβά πολύ νερό σε σχέση με άλλα άλευρα, με αποτέλεσμα εάν αντικαταστήσετε στη συνταγή το αλεύρι σίτου με αλεύρι καρύδας σε αναλογία 1:1 να βγει το προϊόν σας πολύ στεγνό. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει είτε να προσθέσετε νερό (σας προτείνουμε να βάλετε τόσο νερό, όσο και αλεύρι καρύδας), είτε να βάλετε στη συνταγή αναλογικά περίπου 20% αλεύρι καρύδας και το υπόλοιπο αλεύρι σίτου (ή όποιο άλλο θέλετε).

Σχόλια
Γράψτε σχόλιο
Diatrofologiki.gr © 2020, Μάρνη 8, Αθήνα, 10433, Ελλάδα | Powered by Digital4u