Γιατί κάποιες τροφές λέγονται Υπερτροφές (Superfoods)?
17 Oct
0

Γιατί κάποιες τροφές λέγονται Υπερτροφές (Superfoods)?

Αρθρογράφος: ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ως υπερτροφές ορίζονται όλες αυτές οι τροφές που σε μια μόλις μικρή ποσότητα εμπεριέχεται μεγάλη ποσότητα πολύτιμων αντιοξειδωτικών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για την εύρυθμη λειτουργία του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πολυβιταμίνες της φύσης!

Οι υπερτροφές γίνανε γνωστές από τα αρχαία ακόμη χρόνια, όπου κάτοικοι διάφορων περιοχών κατανάλωναν τους καρπούς της φύσης και παρουσίαζαν είτε αυξημένο προσδόκιμο ζωής είτε παράδοξα αυξημένα επίπεδα ενέργειας και επιβεβαιώθηκαν σήμερα από σειρά μελετών για τις εκπληκτικές ιδιότητες τους και τα πολυάριθμα συστατικά τους.

Βέβαια ο όρος “Super” προσδίδει σε κάτι το οποίο προσθέτουμε “έξτρα” στη διατροφή μας και μας δίνει “έξτρα” ζωτικότητα, ενώ στην πραγματικότητα είναι αυτά που θα έπρεπε να εμπεριέχονται κατά βάση στη διατροφή μας, σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.

Κάποια από αυτά είναι το γκότζι, το μύρτιλλο, το ιπποφαές, η σπιρουλίνα, κάποια βότανα κ.ά..

Καλό είναι να γνωρίζουμε ωστόσο ότι όσο σούπερ τροφή είναι το γκότζι που διαφημίζεται σε όλα τα ενημερωτικά site ευεξίας, άλλο τόσο είναι και η σταφίδα που είναι τοπικό προϊόν μας! Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, καροτενοειδή, προανθοκυανιδίνες, Q10, ω3 λιπαρά οξέα είναι κάποια από τα συστατικά που εμπεριέχονται στις υπερτροφές, θωρακίζοντας την άμυνα του οργανισμού μας και διατηρώντας μας νέους και υγιής για πολλά χρόνια!


Σχόλια
Γράψτε σχόλιο
Diatrofologiki.gr © 2020, Μάρνη 8, Αθήνα, 10433, Ελλάδα | Powered by Digital4u