Συμπληρώματα διατροφής - Διατροφολογική - τιμές online
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 8 Sunflower_Lecithin metaforiki sales Wild_Garlic antonopoulos DIO

Συμπληρώματα διατροφής - Διατροφολογική - τιμές online

diatrofologiki.gr | οι ειδικοί στα συμπληρώματα διατροφής ...

Τα «συμπληρώματα διατροφής» αποτελούν τροφές σε συμπυκνωμένη μορφή που εμπλουτίζουν τη διατροφή και αναπληρώνουν ελλείψεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία παρέχοντας στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας, για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την επιδιόρθωση των ιστών του σώματος, για την πρόληψη ασθενειών και την προαγωγή της υγείας και ευεξίας.
Πρωτοεμφανίστηκαν το 1880 ως μια προσπάθεια προληπτικής αντιμετώπισης ασθενειών που οφείλονταν στις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και στον ανεπαρκή επισιτισμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού. Η διαπίστωση της ιατρικής πως μια σειρά ασθενειών προέρχονταν από την έλλειψη βιταμινών, όπως το σκορβούτο από την έλλειψη βιταμίνης C, το μπέρι - μπέρι από την έλλειψη της βιταμίνης Β1, η πελλάγρα από την έλλειψη Βιταμίνης Β3 και η ραχίτιδα από την έλλειψη βιταμίνης D, οδήγησε σταδιακά τις βιομηχανίες στην παρασκευή βιταμινούχων σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής που συνέβαλαν καθοριστικά στην καταπολέμηση των ασθενειών και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.
Στη σύγχρονη εποχή η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής εξακολουθεί να αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής στις μεγάλες πόλεις, το άγχος, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και η γυναικεία εργασία επηρεάζουν τον τρόπο διατροφής του σύγχρονου ανθρώπου που για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες καταφεύγει στο γρήγορο ή έτοιμο φαγητό. Αποτέλεσμα είναι η εγκατάλειψη της Μεσογειακής Διατροφής και η κατανάλωση τροφίμων μικρής θρεπτικής αξίας, γεγονός που προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών. Η πενία των τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά ενισχύεται από τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων κατά την καλλιέργεια των γεωργικών προϊόντων και από την παραγωγή βιομηχανικών μεταλλαγμένων τροφίμων .
Συνεπώς, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αδυνατεί να καλύψει τη μέση ημερήσια ανάγκη του σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ κοινή είναι η παραδοχή πως η λήψη του συνόλου των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών μόνο από τα τρόφιμα καθίσταται αδύνατη. Θρεπτικές ελλείψεις από ανεπαρκή υγιεινή διατροφή επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προκαλούν αίσθημα κόπωσης, συμβάλλουν στην εξασθένηση του οργανισμού και αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών ασθενειών και παθήσεων. Προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο DNA καθώς και προβλήματα στην ανάπτυξη του βρέφους κατά τη διάρκεια της κύησης.
Αντίθετα η πρόσληψη βιταμινών, όπως υποστηρίζει ο Δρ Μπρους Έιμς, «ρυθμίζει» το μεταβολισμό, συντελεί στην καθυστέρηση της γήρανσης και αποτρέπει την εμφάνιση ασθενειών συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της υγείας.

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ...

Η αναγκαιότητα της λήψης πολυβιταμινών και σκευασμάτων αναγνωρίζεται και από την Αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας ως αποτελεσματικός τρόπος αναπλήρωσης θρεπτικών συστατικών, ενώ πρόσφατες μελέτες, αν και βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, καταδεικνύουν τη μείωση της εμφάνισης του καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες που λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών.
Ευρεία χρήση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα συμπληρώματα διατροφής στο χώρο του αθλητισμού από επαγγελματίες αθλητές, αλλά και από όσους αθλούνται συστηματικά συμβάλλοντας στην αύξηση των καύσεων και της μυϊκής μάζας και στη μυϊκή αποκατάσταση.
Τα συμπληρώματα διατροφής αποδεικνύονται απαραίτητα για όλους, ιδίως για τις γυναίκες κατά το στάδιο της κύησης ή του θηλασμού, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη και εμφανίζουν αυξημένες οργανικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Αναγκαία είναι επίσης για τους καπνιστές, για άτομα που κάνουν χρήση αλκοόλ, που πάσχουν από χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες, που υποφέρουν από έντονο στρες και που εμφανίζουν διατροφικές διαταραχές, καθώς τα σκευάσματα συμβάλλουν καίρια στην προστασία του οργανισμού και στην πρόληψη ιατρικών παθήσεων.